OM OSS

Hvem er vi og hva gjør vi

På Fjelltroll kennel har vi Siberian Husky og Norsk Buhund, samt en Flat Coated Retriever som maskot. Vi bor sør for Trondheim, i Rennebu kommune nær fjellområdet Trollheimen. Vi er en familie på fem, mamma Ine og pappa Tormod, Lucas på 11 år, Storm på 5 år og Jonas på 2 år. Vi liker oss ute, fisker, lager bål, sykler, går tur, ligger i telt, jakter, leker og har det moro i naturen. Vi elsker å gå på ski, men bare med hund, og mor og Lucas er i tillegg veldig glad i utstillinger. 

Det har alltid vært målet å kunne kjøre løp, men helse, svangerskap og prioritering av familien har gjort at vi ikke har kommet ordentlig i gang. Det vil si, vi kommer aldri til å kjøre Finnmarksløpet eller slike lange løp, trene titalls mil i uka og bruke all vår tid til dette .. Og ikke kommer vi til å prioritere løps-vinnende egenskaper i vår avl heller. Det er derimot kjempeviktig for oss at våre siberians trekker godt, til vårt nivå. Og vi vil kjøre løp, på sikt, med de hundene vi har. De går nok ikke like fort som de mer renavlede løpshundene, og det er også grunnen til at vi anbefaler alle som vil drive med hundekjøring, å kjøpe valp fra de som virkelig kan dette og driver med dette. For oss er hundene familiehunder som er med på mange ulike aktiviteter, ikke bare trekk. 

Mange tror at vi bor i skogen, på fjellet, på gård eller småbruk. Men selv om vi har flere hunder, bor vi midt i et boligfelt i sentrum i bygda vår. Nær tilgang til skole og butikk, og hundene og valpene våre blir derfor godt miljøtrent.  Vi har skiløypa rett borti veien her, med endeløse løyper. Huset er stort, med god plass. Vi har hundegård, som alle hundene elsker å oppholde seg i - iallefall noen timer av gangen.