.

.

Mira ble paret med Birk 20.april, det betyr at vi forhåpentligvis venter valper i slutten av juni.

Vår nummer en prioritering er redusering av innavl og matadoravl i rasen vår, og det er nettopp det dette kullet representerer. Vi har valgt å se helt bort fra utstillingsresultater, for de er lite viktige i det store og hele. I stedet har vi klart å finne en kombinasjon som vil gi oss valper med lav innavlsgrad, og med helse som vi er svært tilfreds med. Pappa Birk er en frisk og vital hannhund på snart 7 år, som er brukt på kun et kull tidligere. Dette blir hans siste kull, for også hans eier er opptatt av at hannene ikke blir brukt for mye i vår rase. 

Disse valpene blir egnet for deg som ønsker en trivelig turkamerat, som vil bidra til å bevare rasens sunnhet og mangfold, og som vil være aktiv med sin hund. Vi mener at disse valpene vil ha middels til høy aktivitetsnivå, og vil derfor ikke egne seg for de som tilbringer for mye tid i sofaen (selv om valpene nok også vil like det i tillegg). Valpene vil heller ikke egne seg for de som vil satse på utstilling, eller mener at det har en stor verdi i forhold til avl av en utryddningstruet rase. Både mor og far er rasetypiske i bygning og gemytt, men far har for mye hvitt i forhold til rasestandaren (de skal helst ikke ha noe hvitt), og vi anser dette som svært ubetydelig for bevaring av farge. Farge er jo nettopp bare det, farge. Og betyr ingenting for verken helse eller bruk. I tillegg mangler far to tenner, og dette kan selvfølgelig være arvelig, uten at det betyr at valpene vil arve det helt sikkert. Men dette er en utstillingsfeil i alle fall, og verdt å nevne skal man vurdere kullet. Mor er i mine øyne noe spinkelt bygd, jeg kunne tenke meg en bedre overlinje og mer tyngde, eksteriørmessig. Slik sett utfyller de hverandre godt disse to, da Mira har alle tenner og svært lite hvit, mens far er av den kraftigere typen og er godt bygget. 

Valpene prioriteres solgt til dem som vil bruke hunden aktivt, om det er gjeting, kløv, fjelltur, spor, jakt, trekk, lydighet eller andre hundesporter. Dette for å unngå at de havner hos noen som blir for stillesittende for denne gjengen, vi vil gjerne unngå at de blir omplassert pga høyt aktivitetsnivå.

Dersom du er interessert i en av valpene kan du sette deg på interesselisten ved å skrive til ine-pedersen@live.com - men det må nevnes atter en gang, at vi har svært mange interesserte i våre valper, så vi kan ikke love ut valper til noen. For å øke din sannsynlighet for å få valp, må du være over middels aktiv, du må HD røntge og øyelyse når hunden blir 1 år, og du er interessert i å enten ha valper på/med hunden din eller leie den ut til avl. Dette er svært viktig for at rasen skal kunne utvikle seg i en positiv retning, at flest mulig blir helsesjekket og at det er veldig mange flere som går i avl enn det er i dag. 

Innavlsprosenten over 6 generasjoner for kullet: 0,938%


Navn: Birk
Reg.nr: NO47350/14
Født: 21.06.2014
Mor: Redlance's Gina Tatri 22626/07 
Far: Raumerrikets Ridder Ryger 27074/07 
Oppdretter: Ola Tangvik
Farge: Blakk med hvitt
Innavlsprosent: 1,19%
HD: B/A index 107
AD: 0/0
Øyne: alderskatarakt (intet arvelig påvist)
Avkom: 7 valper i Sverige med Vaalebjönn's Tb Tara.
Bukullarnas Bg Alfons
Bukullarnas Bg Åkerbo  
Bukullarnas Bv Borka AD: 0/0, HD: B/B, øyelysning: RD
Bukullarnas Bg Audun Øyelysning: intet påvist
Bukullarnas Bv Birka
Bukullarnas Bv Allma  
Bukullarnas Bg Lillstjärna Svensk viltsporchampion 

 

Birk har et godt gemytt. Han er veldig kontaktsøkende, litt sjenert i starten, men dette går seg fort til. Bjeffer på biler og
fremmede. Veldig sosial og kosete, vil helst ha klapp hele
tiden. Vi har ikke hatt noe trening i jakt eller gjeting. Men han er nok veldig flink på sporsøk, det virker slik, men ikke
forsøkt det så mye. Han er sta og egenrådig. Han mangler to tenner nede. Dette blir hans siste kull.


Navn: Mira Stelladatter
Reg.nr: NO56264/18
Født: 18.09.2018
Mor: Stella NO34609/15 
Far: Bernegården's Casper NO34882/15 
Oppdretter: Berit Tove Hansen Aurdal
Farge: Sort
Innavlsprosent: 2,3%
HD: C/C index 88
Øyne: intet påvist
Avkom: ingen fra før

Mira er den største kosejenta vi har hatt på kennelen. Hun er utrolig glad i folk, nesten litt voldsomt. Rolig og balansert innendørs, bjeffer ikke unødvendig. Av type er hun en gjeter, og hun gjeter gjerne dersom hun ikke blir påmint hvordan vi skal oppføre oss. Tillitsfull og svært snill, går overens med alle andre hunder, men høres ilsk ut når det passerer hunder - det er litt typisk for rasen. Vil bare hilse på alle hun møter. Fornuftig, men aktiv og med mye energi. Ydmyk og medgjørlig i gemytt.