Valpekjøp

Buying a puppy from kennel Fjelltroll

Alle våre valper er våre små barn og stjerner, og det er grunnen til at vi vil gi dem det beste livet de kan få. Derfor plukker vi nøye ut hjemmene for valpene, og lar ingen komme hit og velge hvilken valp de vil - helt uten veiledning og hjelp, eller uten at vi har pratet mye om ønsker, tilrettelegging, valpetid, bruksønsker, mosjonering osv. Alle våre hunder er forsikret i Agria, og det er også valpene våre. I våre kontrakter må valpekjøpere skrive under på at de vil forsikre valpen, ellers blir valpen værende hos oss. Unntaket er de som har en egen hundekonto og derfor kan betale dyre operasjoner eller andre ting selv uten forsikring.
All of our puppies are our little babies and stars, and thats the reason we want them to have the best life possible. So we do pick their new homes carefully, and no one can just come and pick their puppy all of their own - without our help and guidance. All of our puppies are insured in Agria. In our contracts we do demand that the puppy will keep their insurance, either in Agria or another insurance company. 

PRISER/PRICES

Norsk Buhund: 22 000 NOK, 2000 tilbakebetales ved øyelysing og HD røntgen innen 15 mnd alder.

 Siberian Husky: 20 000 NOK, tilbakebetaling av 1500 kr ved øyelysing og gonioskopi innen 15 mnd alder.

Våre valper er ved levering:

- helsesjekket
- registrert i NKK
- ID chippet
- ormekuret
- vaksinert mot parvovirus
- forsikret

Valpene våre har blitt fôret med VOM og Eukanuba valpefôr. Valpekjøperne våre vil få informasjon om foring av valpen, og vi sender selvfølgelig med litt fôr til valpen. Valpepakken vi sender med inkluderer blant annet:
- teppe
- halsbånd
- fôr
- snacks (ben, godbiter el)
- kontrakt, stamtavle, kjøpekontrakt

Vi ønsker å holde kontakten med alle våre valpekjøpere, gjennom facebook, telefon, snapchat eller andre medier. Slik at vi kan følge babyene våre hele deres liv. Vi inkluderer alle i vår store kennel-familie, og vi stiller alltid opp for råd og tips, hjelp, feriepass og lignende. Vi vil gjerne hjelpe til, bare spør! 

Våre tanker om oppdrett

Vi avler høykvalitets utstillings,- og arbeidshunder med særs bra helse og temperament. Vi helsetester våre avlsdyr så best vi kan, spesielt på linjer hvor vi er redde det kan være noe, eller som er lite testet. Vi stiller våre hunder på utstilling for å sørge for at de følger rasestandaren, og vi tester våre hunder i selen, enten på ski, slede, sykkel eller annet arbeid, for å sørge for at de har den gode arbeidsmoralen rasen skal ha. Uten god helse og godt gemytt vil ikke hunden være brukende som familiehund eller arbeidshund. Ikke alle hunder og raser trenger å testes for det samme, så lenge oppdretteren er ærlig om målet deres med avlen og har en plan for den. Om målet ikke er Finnmarksløpet, er det mindre viktig at foreldrene har gått lange, harde løp. Om målet ikke er å ha en utstillingschampion, er det ikke like viktig at foreldrene er champions. Velg en oppdretter og et kull ut i fra det du vil ha i DIN hund. Tenk på at det foreldrene brukes til og er, ofte gjenspeiler seg i valpen og man bør derfor alltid velge valp etter hvilket bruksområde den skal ha. Vårt mål er alltid god helse - både fysisk og psykisk, godt eksteriør, gode bruksegenskaper og rasetypisk helhet.

Du kan forvente at vi:

- avler hunder som følger rasestandar, når det gjelder gemytt, eksteriør, helse og bruksegenskaper .
- helsesjekker, registrerer, chipper og vaksinerer våre valper.
- sosialiserer valpene og gir dem en god start i livet.
- følger norsk kennel klubbs etiske avlsretningslinjer.
- følger mattilsyntes retningslinjer for hold av hund og avl. 

Vi forventer at du:

- leser og lærer om rasen du vil ha
- leser og lærer om det å ha valp
- vet at du er istand til å gi valpen det den trenger, nå og senere i livet
- har noe kontakt med oss slik at vi vet at valpen har det bra
- tar valpekurs eller andre relevante kurs dersom du er førstegangseier av hund
- signerer kontrakten som sier noe om forsikring, helsetesting osv 

Valpetiden hos oss

Et godt grunnlag fra oppdretter gir valpene bedre muligheter for å bli trygge, stødige og trivelige hunder. Det betyr at valpene må sosialiseres og få oppleve ulike situasjoner allerede fra de er 3-4 uker gamle. Valper som har hatt lite menneskelig kontakt de første 8 ukene, vil kunne bli sky og usikre rundt mennesker når de blir voksne. Våre valper blir sosialisert fra de er 2-3 uker gamle. Frem til denne alderen får de være i fred sammen med mammaen, med mindre mammaen selv ønsker at vi skal være mye i valpekassen sammen med henne. Vi tar aldri i mot besøk i valpekassen før valpene er blitt 3 uker gamle, dette er mest for mammaen sin skyld, som kan oppleve det stressende at det kommer fremmedfolk i nærheten av valpene hennes i tidlig alder. Etter denne alderen får valpene truffet masse folk, i alle aldre. Spesielt sosialiseres de med barn, rett og slett fordi det er så viktig at valper/hunder lærer seg å omgås barn på en god måte. Valpene våre får være med mye i bil fra de er 5 uker gamle. De får trene på å være i bur, både under transport og på stua. Valpene er med på skogsturer, vår/sommerkull får leke mye nede ved elven og bli trygg på vann. De får klipt klørne ukentlig, samtidig som vi tar ukesbilder av hver enkelt valp. Valpene våre blir naturligvis sosialisert med andre hunder, både store og små. Valpene bor både ute og inne, som gjør at de blir trygge både med vanlige inne-hus-lyder og utetilværelsen i hundegård. Dette har gjort at de aller fleste av våre valper er ganske enkle å husrentrene. De er vante til å gjøre fra seg ute, og foretrekker ofte dette fremfor å gjøre fra seg inne. De har også (stort sett) fått tillært en god døgnrytme, da både mor og resten av flokken sover hele natta fra etter kveldsmat til morgenen. Mye håndtering, mye kos og lek - dette gir trygge og sosiale valper som takler overgangen til ny familie godt